onsdag, november 17, 2010

Durban, Sør Afrika

Jeg forlot Richards Bay sist søndag ettermiddag etter deilige 3 uker der. Jeg var nok mer sliten enn jeg visste om,etter 6000 Nm på mindre enn 3 måneder.

Vi var 5 soloseilere i Richards Bay og 4 av leide en bil og dro til en naturpark for å se noen av de ville dyrene de har der. Det ble en suksess. Vi fikk se antiloper, gnu, giraff, nesehorn, hyene, elefant og et yrende fugleliv. Vi kjørte bil rundt i parken og kom noen av dyrene nærmere enn vi likte noen ganger, særlig nesehorn og elefant. Man blir liten når man bare er en 5-6 meter unna.

Turen til Durban gikk greit, med en rotete sjø i begynnelsen, men den sydlige vinden dreiet til nord og bølgene flatet ut. Det ble en stille natt med motor hele veien.

Vi ligger nå i Point Yacht Club og blir tatt meget godt vare på. Her ligger vi til flytebrygge.

Det ser ut til at det blir et 3 dagers værvindu fra i morgen tidlig, så da stikker vi videre mot East London. Det blir en gruppe på en 8-10 båter, hvora 4 som er med i World ARC, jordomseiling på 14 måneder.

Oppdaterer underveis, selv om turen bare tar 36-48 timer (260 nm). Det er avhengig av hvor sterk den sydgående strømmen er.

Ingen kommentarer: