lørdag, november 20, 2010

East London, Sør Afrika

Vi ankom East London igår ettermiddag etter en eventyrlig seilas. Værutsiktene for turen da vi dro fra Durban var gale warning. Så vi var litt usikre om vi skulle dra eller ikke, men jeg er nå glad for at vi dro selv om vi fikk 35 knops vind på det meste.
De første 6 timene gikk tregt, men så kom vi inn i Aghullas strømmen og vi fikk opp til 4 knops medstrøm. For 12 timer satte jeg ny rekort for Josephine med 112 NM,  9,7 knops fart. For 24 timer 195 Nm. Sjøen var ganske fin selv om det blåste sterk kuling, strømmen dro bølget i lengden, så det var egentlig ganske behagelig å cruise i 10 knops fart.
Strømmen holds seg nesten helt fram til East London. Vi ligger nå langsides til Latimers Landing, som er ganske forfallent. Det ser mer ut som London East (jfr. Eastenders).
 
Det er deilig å være framme her, for den strekningen vi har tilbakeøagt er den tøffeste på veien rundt Sør Afrika. 260 Nm med sterk strøm og sterke vinder. Det rapporteres om monsterbølger i strømmen ved sydlig kuling. Da vil man absolutt ikke være der. Det er ingen sted å gjemme seg hvis man skulle få sydlig vind, så værvinduet bør være ganske sikkert.
 
Vi blir her så kort som mulig, første værvindu og vi drar mot Port Elisabeth. 130 Nm mot sydvest og vest.
 
Alt vel ombord både i Josephine og Quilla.

1 kommentar:

nolimnena sa...

Hej, Tack for hilsen! Jag är den nya ägaren av Lady N, passar bra då min hustru kallas Ninni ! Satt i går natt till klockan 1/2 3 på natten och läste igenom ALLA er resebrev. Jag visste innan jag köte båten att den är underbar. Nu har ni bekräftat detta på det mest klara sätt som tänkas kan. Tack för att ni delat med er så generöst av ert liv och må ni segla lika gott framöver!
Lev väl och segla med ett leende!

Mats