søndag, oktober 24, 2010

Richards Bay, Sør-Afrika

Ja, så ble det Richards Bay, allikevel. Etter siste oppdatering kom værfiler som viste sydvestlig vind innen vi ville ankomme Durban, så vi endret kursen 20 grader og satte mot Richards Bay. Vi var kommet litt syd, så korsen mot Richards Bay ble rett vest. Vi hold en fin fart mot målet til jeg oversov meg 2 timer. Da hadde vinden dødt ut og strømmen hadde ført meg 10 Nm i syssysvestlig retning. Vi startet motor og motorseilte de siste 40 Nm. Men strømmen var så sterk at vi måtte seile med en kurs rett mot nord for å gli sideveis mot målet. 50 grader deviasjon. Kl 1130 lokal tid var vi framme.
 
Men vikom fram til slutt. Strømmen var sterkest ved 200 meters dybdelinjen og avtok meget raskt med en gang dybden ble mindre.
 
I Richards Bai går man til Small Boat Harbour for innklarering. Her kan man ligge og det er gratis. Flytter man til Yacht Klubben er de første 2 ukene gratis. Vi får se hvor lenge vi blir her, og om vi flytter dit.
 
Utrolig deilig og være på land igjen, - og natt til lørdag blåste det reelt fra sydvest.
 
I dag lørdag ettermiddag ble Angelique II bogsert inn av den lokale redningsbåten. De startet fra St. Pierre 5 dager før oss og fikk storm syd for Madagaskar den lørdagen vi dro. Angelique II er 53 fot lang. I stormen blåste genoaen i filler og de fikk vann i motoren. Så nå var de lykkelige over å være i havn.
 
Alt vel ombord hos Quilla og Josephine nå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Björn och Lennart till överseglingen! Det gjorde ni bra! Hälsningar från Agnes och Bertil i Sydney

Unknown sa...

Hejsan Björn och Lennart.

Glädjer mig att höra att ni är i Syd Afrika. Skulle vara trevligt att träffas när ni kommer till Port Elizabeth.

Hälsningar från Anna (Olles dotter)
email:at_bertelsen@hotmail.com
tele:0769945575

nolimnena sa...

Hej, tack för hilsen pa Amigosiden! Nu har jag läst om er resa under alla år. Fantastiskt! Njut av livet som ni gör.
Carpe Diem
Mats