mandag, oktober 04, 2010

St. Pierre, Reunion

Nå er jeg på Reunion. Etter 2 uker i Mauritius, dro vi videre torsdag ettermiddag den 30. september. Turen videre til Reunion var bare på 140 Nm, ca 1 døgns seilas, og det stemte. Fredag ettermiddag ankom vi St. Pierre. Det ble en meget spennende innseling, dønningen fra øst gjorde oss usikre på om det gikk å ta seg inn. Dybden ved innløpet er bare 5 meter og faren for at bølgene bryter der er stor, helst ikke mer enn 3 meter. Og i tillegg blåser det alltid kuling der på ettermiddagen. Men vi var heldige at dønningen var fra øst og ikke syd, så innseilingen gikk greitt. Vell inne ble vi møtt av havnekapteinen som anviste oss plass. Ingen formaliteter før idag, mandag. Ingen innsjekking hos toll eller politi, vi er jo i EU! Kunn innskrivning på havnekontoret, og første uka her er gratis.
 
Vi blir her til lørdag sannsynligvis, litt avhengig av værmelinger framover, før vi stikker mot Durban.
 
Reunion er en positiv overraskelse, prisnivået i forhold til Mauritius er bare litt høyerem bortsett akkurat det å spise på restaurant, det er 2 - 3 ganger dyrere.
 
I dag traff vi en svenske som har bosatt seg her de siste 20 årene. Han er astmatiker og trives meget godt her på grunn av klimaet. Dessuten er hans svenske pensjon mer enn nok for å ha et godt liv. En ett roms leilighet koster 300 Euro pr. mnd i tillegg har han en sykeforsikring på 64 Euro pr mnd som gir han fri lege, medisiner og sykehus. Reunion er en del av EU så det blå helsekortet gjelder her.
 
Det er desverre ikke noe internett her i havnen, så det blir ingen skype samtaler før jeg er i Durban.

Ingen kommentarer: