søndag, september 26, 2010

Port Louis, Mauritius

Etter de siste 3 måneders seilingsmengde, 6700 Nm, er det deilig å ligge i havn, til brygge med landstrøm. Dette er første gang siden Fiji som vi forlot i begynnelsen av juni.

Vi ankom Port Louis etter knappe 3 døgn fra Rodrigues torsdag morgen 16. sept. Innklareringen gikk raskt og effektivt av alle 4 innstanser, helse (ned med det gule flagget), imigration, customs og Coast Guard. Så etter en times tid kunne vi flytte over til den lille havnen for lystbåter.

De ti dagene vi har vært her har blitt meget late, ingenting er gjort utenom å gå lange turer (for å få igang beina igjen) og spise de fleste måltider ute. Det er deilig å kunne spise noe annet en den samme boksmaten som har vært på menyen de siste 54 døgnene underveis.

Port Louis er en stor by med mender av markeder og butikker, - og tett biltrafikk. Marinaen ligger ytterst på en Waterfront, litt Aker Brygge preg, med dyre butikker, men allikevel mengder med restauranter av forskjellig type, fra de meget billige 'fast food' til hotell restauranter. Det er meget billig å spise ute, en middag ca 30-60kr og en halvliter øl ca 20kr.

I morgen skal ca 10 seilere på en gå tur opp i høyden rundt byen, og muligens en biltur rundt øya senere i uka.

Alt er vel her i Mauritius

Ingen kommentarer: