fredag, september 10, 2010

Port Mathurin, Rodrigues, Mauritius

Mandag ved middagstid ankret vi opp i den fine havnen, Port Mathurin,  Rodrigues, som er en del av Mauritius..Det varr utrolig deilig å være framme. Dette har klart vært den mest slitsomme etappen på hele jordomseilingen. Det Indiske Hav har hold det tidligere seilere har lovet. Men nå er det glemt. Etter noen fine dager her, blir det slitsomme dyttet vekk i glemselen.
Roderigues er helt klart verdt et besøk, slik øya ligger like ved kurslinjen fra Cocos Keeling, ingen omvei. Innsjekkingen ble gjort ved kaien av meget hyggelig personell. Ingen kostnad hvis man kommer i kontortid, mandag - fredag mellom 0900 og 1500, ellers må man betale overtid, ca 50 euro.
Rodrigues er en liten øy, ca 20x10 km og er godt dyrket opp, siden det normalt er ganske mye nedbør. Det bor ca 40 000 her og myntenheten er Mauritisk Rupi som er værdt ca 20 øre. Etter det austalske kostnadsnivået, er det skjønt å komme hit. En nydelig middag på en fin restaurant koster ca 250 Rupi, en øl ca 50, så å spise ute her er biligere enn McDonalds i Norge. Hvilken luksus å kunne spise mat som andre har laget etter 40 døgn med boksmat siden Darwin.


Tirsdag hadde Lorna organisert en busstur rund øya, blandt annet til et nystartet prosjekt for å få inn igjen kjempeskillpaddene som ble utryddet i 1791, på grunn av skip som hentet dem for mat. Det fødes ca 200 nye individer hvert år. 
Vi er 5 båter her nå etter at 2 dro onsdag, blant annet Brasilianske Bravo. Her er Lorna, Robyns Nest, Quilla og Josephine i tillegg til en 35 m tråler med ketch rigg, seilt av et fransk par. De gikk direkte fra Noumea og hit på 75 døgn. Til sammenlikning brukte Josephine 48 døgn fra Vanuatu, så de har ikke stor gjennomsnitts fart.
Ankret i følgende posisjon:
19.40,7S 063.25,18E (-19,68 +063,42)
PS. Det er dårlig båndbredde på internett her, så bilder får vente til senere.

Ingen kommentarer: