søndag, mai 23, 2010

Blue Lagoon, Yassawa, Fiji


Ligger nå på et sted i Yassawa gruppen som heter Blue Lagoon. Dette er den sikreste ankringsbukta i hele Yassawa. Posisjon : 16.56,57S 177.22,08E
Vi har ligget 3 andre steder her. Utenfor 2 landsbyer blant annet. Når vi kommer til en landsby, går vi i land og blir møtt av en representant for landsbyen. Han viser oss rundt og fører oss til den eldste, eller høvdingen og vi gjennomfører en sevusevu sermoni. Vi legger fram en gave, en bunt kavarøtter, og så blir vil ønsket velkommen og velsignet som gjester.
I den første landsbyen var vi sist lørdag og søndag. Lørdag ble vi invitert til kavadrikking og søndag til kirke og lunsj etterpå. Ellers selger de litt lokalt lagede smykker avc skjell, frø og steiner.
I den andre landsbyen besøkte vi skolen og kunsthondverkerne, for det meste smykker. Vi la igjen litt penger i skolekassa og kjøpte også her noen smykker.
Da vi kom tilbake til stranda så vi at det hadde blåst opp en frisk pålandsvind, så vi sa takk for oss og dro over til en bukt på andre siden, - i le. I formiddag dro vi så hit.
Den blå lagune er det mest kjente stedet i Yassawa øy-gruppen. Stort på turisme, selv om det er meget tidlig i sesongen ennå.
Her er det fine snorklinger på revene, selv om vannet ikke er så klart som lenger øst i Stillehavet.
PS: Iridium systemet har ikke virket på flere dager. Det er lagt inn nytt system.

PPS: Iridium virker igjen nå, så det blir fortsatt daglige oppdateringer underveis.

1 kommentar:

xangela sa...

Hej Björn! Jag är syster till Lennart som seglar SY quilla. Han är inte så bra på att uppdatera oss så jag tänkte hänga på din blog om det är ok! Här i Sverige har det äntligen börjat bli lite varmare. Lycka till!
Ingela Schlyter