søndag, august 14, 2005

2. Reisebrev Boulogne sur Mer

Vi ligger nå å nyter søndagsfreden i Boulogne sur Mér, etter en deilig frokost med ekte franske croissanter.

Forrige reisebrev ble avsluttet i Willemstad i Nederland. Der ble vi liggende i 3 dager mens kulingen pep i riggen. I følge hollendere har dette vært en av de dårligste sommerne folk kan huske. Dag ut og dag inn med maxtemperatur under 20 grader. Mange seilte hjem før ferien var over. Men for oss var ikke det noe alternativ, uten å ta været som det kommer og slappe av når vi ikke kommer videre.

Fra Willemstad gikk turen videre gjemmom Zeeland (den sydligste delen av Nederland). Like etter Willemstad sluset vi inn i tidevann og saltvann for 1. gang på 10 dager. Nå var det strømmer å ta hensyn til igjen. Vi hadde ganske fint vær, men vinden fra sydvest og trangt og grunt farvann, så motoren blr brukt for det meste. I Veerse mer la vi til en flytebrygge godt ut fra land og lå der natten over – gratis.

Det er få gratis liggeplasser og ankringsmuligheter på denne delen av turen, så gratis liggeplasser er kjærkomment. Å ligge i havn koster for oss med 9,5 meters båt, fra 9-20 € pr. natt.

Siste stopp i Nederland ble Vliessingen, hvor vi sluset ut kl. 8 om morgenen og seilte i grått vær ut med en god medstrøm hele veien til Nieuwpoort i Belgia. Gjennomsnittsfart på over 7 knob. Da er strømmen deilig å ha.

I Nieuwpoort hilste vi på en venn fra Langturslista (Hamilton Tonet på internett), Christian, Bea og Bengt-Ole (Christians sønn). Christian kjøpte en 51' Benetau i 1999 og satte den på land, rev ut all innredning og bygger nytt. Innredet som et hjem for to. Masse volum og allt av tekniske hjelpemidler. Og selvsagt et lite badekar. De håper på sjøsetting om en måned og skal da segle den direkte til Malta hvor båten er registrert og skal besiktiges for verdifastsettelse for momsen.


I går dro vi videre kl halv 7 for å passere området mellom Nieuwpoort og Dunkerque på høyvann. Det er et meget vanskelig og langgrunt område med mye grunner på mindre enn 1 meter. Da er det godt å ha 4-5 meter ekstra å gå på. Etterhvert kom også strømmen med oss og vi sked behaglig i 7 knob igjen. Ved Calais begynnte det å friskne til fra sydvest. Vi vurderte å gå inn til Calais, men det er en 5 Nm omvei. (På grunn av grunnene) Boulogne sur Mér virket på det tidspunktet mer attraktivt. Bare 17 Nm, med medstrøm ett par tre timer. Hvor feil kan en ikke ta. Etter 5 timer klarte vi å unnslippe en meget rotete, grov og krapp sjø. De siste 3 timene stampet vi mot en styrke 6 med 7 i kastene. Motor og revet genoa.

Men nå er alt glemt. Sola skinner og været skal bedres betraktelig de nærmeste dagene ifølge Meteo France.

Vi har det bra både Benedicte og jeg. Rutinene begynner å falle på plass.

2 kommentarer:

Forex-hopefull sa...

Hi, I have had my blog for a month. So I am visiting blogs to see how it's done. Yours
is very professional - well done. I have a free
advertising
site for English Language blogs if you are interested. Good luck with your blog.

Espen sa...

Du er en nytelse å lese, Benedicte. Et plastisk språk formidler en strøm av inntrykk til leserens eget tankespråk. Du er som en litterær Babel Fish. Ordene formidler naturlig tanker og følelser, i tillegg til selve opplevelsen.
Sett pris på henne Bjørn, se henne!!