fredag, juli 08, 2011

Cuxhafen,Tyskland

Nå er jeg virkelig i hjemmelige farvann. Jeg ankom her natten til onsdag, etter en lang motorseiling på flatt hav fra Isle of Wight.

Lennart og jeg ble i Falmouth 3 dager før vi dro videre østover. Planen var å gå til Isle of Wight, men været var ikke noe videre, regn og kaldt, så vi gikk til Salcombe og ankret i elven der. Men i løpet av kvelden kastet en forkjølese seg over meg og jeg ble liggende til køys. Neste orgen dro Lennart videre, mens jeg ble hvor jeg var. Jeg prøvde å gå videre neste dag, men endte bare i neste elv, Dart og Dartmouth. Jeg pleiet min forkjølelse med c-vitaminer og ibux, s¨tirsdag dro jeg videre kl 0400 om morgenen. Det ble bra fart i medstrøm så jeg ankom Isle of Wight i kveldingen, 90 nm.

Jeg lå i Cowes i 3 dager og var ute med noen seilere jeg møtte i Karibien, Geoff på Siesta og Roma og Martin på Apple. Det var meget hyggelig. Dessuten fikk jeg fikset generatoren på motoren. Børstene var helt pakket med kull støv.

Sist lørdag dro jeg fra Cowes. Det var et fint værvindu med flatt hav i 4 døgn, så det ble motorseiling helt hit til Cuxhafen. Men dette er et vanskelig område, stor traffikk og grunner. Så det ble ikke mye søvn, bare ca 12 timer til sammen på de 4 døgnene, men jeg har tatt det igjen de siste dagene her.

Ingen kommentarer: