lørdag, juli 10, 2010

Thursday Island, Australia

Det var deilig å komme fram til Thursday Island på torsdag. :-) Thursday Island ligger i den vestre enden av det 140 Nm lange Torres Stredet.Det er en smal led på for det meste 2 nm bredt.Vi hadde en liten til stiv kuling de 21 timene det tok og gå gjennom stredet, så det gikk unna. Vi hadde så vidt vinden forenom tvers på den mest sydlige kursen 212 grader.I time ettert time lå vi i mer enn 7 knop, så det ble ikke mye søvn på natten. Heldigvis hadde vi bare 2 store skip som passerte oss, og ingen i løpet av natten, så vi hadde leden for oss selv.
Ved middagstid Torsdag gled vi inn mellom Wednesday Island og Tuesday Islet før vi kunne ankre opp.
 
Her vi ligger ankret, i le bak Horne Island blåser det til tider stiv kuling, dessuten en tidevannstrøm på opp til 5 knop som legger oss b redsides til vinden. Herldivis er det god holdebunn og jeg har lagt ut alt jeg har av kjetting, 60m, på 9 m dybde. Det holder stand.
 
Thursday Island er en utpost og det nordligste punktet på Australia. Det ligger i en karantene sone som er totalt atskilt fra fastlandet. Her er det mye planter og innsekter som ikke finnes i resten av Australia, så alt man kjøper av frukt, grønnsaker og fersk mat, er ulovelig å ta i land på fastlandet. Så det vi kjølper her må brukes opp før vi når Darwin.
 
Horne Island har flyplassen her, så dermed er det fast fergeforbindelse over til Thursday Island som er senteret her. Det er godt om butikker der. En lang bred gate med små hus i meget variert form og farge. Men til nå har jeg ikke funnet noen internett kafe eller trådløst nettverk, desverre, så denne oppdateringen blir sent via sattelitt telefonen, uten bilder.
 
Det er litt rart å ligge her i turkist vann og ikke kunne svømme i vannet. Her er det både hai og krokodiller. Så sent som i forrige uke ble en krokodille observert i mangrovene rett innenfor her Josephine er ankret opp. På land står det skilt som advarer mot bading. Dette er krokodilleland, men jeg har til nå ikke sett noen.
 
Lennart på Quilla og jeg drar videre på tirsdag mot Darwin, ca en ukes seilas, 830 Nm. Forhåpentligvis en behagelig seilas. Vinden skal etter all sannsylighet avta sakte men sikkert etterhvert som vi kommer oss vestover.
 
Alt er vel ombord, og alt utstyr virker fortsatt til det fulle. Jeg er dessuten meget fornøyd med å ha fått 2 forseil på rulle.

Ingen kommentarer: